ROMANDAN FILM UYARLAMASINA!
FIFTY SHADES OF GREY!



Derin bir iç çekip, en büyük arzularınızı da saklı yerlerden çıkarın çünkü o Christian Grey!

Ön yargılarınız nerede? Onlar için sahnenin ön sıralarından koltuk ayırdık. Neden mi? Çünkü bu bir erotik roman. İnsanların ne okuduğuna karışamazsınız. Aaa o erotik roman okuyor deyip burun kıvırmanız hiç hoş değil. Sizi ilgilendirmez. Yorumlarınızı ve yargılarınızı kendinize saklayın. Hiç kimse başkaları eleştirsin diye roman okumuyor. Buna kimse de karışamaz.

Size bir sır vereyim; bu seriyi okumak için bir hafta dört gün bekledim. Hem de sırf ön yargım yüzünden! Erotik roman okumak istememem yüzünden. Sonunda ön yargımı yenip okuduğum da fark ettim ki, hep bir ama ile başladığım romanlar en favorim oluyor. Bu farkındalık yüzünden artık ön yargılı değilim romanlara karşı. Ön yargınızı yenip okuyabilirsiniz yani.
Grey de sadece cinsel ilişki yok. Orada istediği aşkı elde eden bir kadın var. Aşkı için savaşan bir kadın. Kontrol sahibi bir adama aşık olup ne yapacağını bilemeyen ve istediğinin peşinden giden bir kadın var.
Çocuk yaşta kendi isteği ile bile olsa bana göre istismara uğrayan bir Grey var. Çok başarılı, çok seksi, çok yakışıklı ve tam bir kontrol manyağı bir erkek. Sadist bir erkek ve gerçekten sonunda aşık olan bir erkek var. O sahiplenme ve aitlik duygusu var romanda. Hem de en saf haliyle. Bütün o seks kısımlarının dışına çıkarak asıl önemli olanı görürseniz, tamamen kendisine ait bir kadın isteyen adam var. İlk defa aşkı bu kadar karmaşık yaşayan kadın ile birlikte.

Benim romanda en çok sevdiğim şey kadının anlatıyor olması. Bu tarz romanlarda kadının bakış açısını sevdiğim için. Ve Christian'ın o sahiplenme duygusu çok hoşuma gidiyor. Sanki ona sahip olduğunu kanıtlamak istiyor gibi. Ve Anastasia ise elindekiyle yetinmeye çalışan ama istediği aşkın peşinde de koşan bir kadın. En çok sevdiğim şeyler bunlar. Seks, kırmızı acı odası, sado-mazo ilişki romanı tamamlayan etkenler.

Gelelim Bayan Robinson'a... Kim ne derse desin o bir çocuk tacizi yapmış biri gözümde. O yüzden Robinson Sevmeyenler Kulübü'ne üyeyim! Suçlayacak birisi arıyorsak bu kadın bu iş için. Roman için diyeceğim serinin tamamını okumanız.

Filme gelirsek...
EL James'ın yani yazarın setlerde birebir yer alması ve olayı tam olarak yansıtmaları çok özverili. Oyuncular ise bence romana çok uyumlu. Jamie Dornan, Dakota Johnson, kesinlikle mükemmel başroller. Ayrıca diğer oyuncuların her biri de karakterlere çok uygun. Oyuncu kadrosunda bana göre bir sıkıntı yok.
Kırmızı acı odası dersek eğer vay canına derim. Okurken nasıl olduğunu o kadar çok hayal etmemiştim ve filmde görünce şok oldum. Çok çeşit, çok karmaşık. Ama en iyisi bu olabilirdi. Evde bir oyun odası var ve oyun kurucu bir sadist. Oralara girmeyelim ama çok iyi yapıldığını da özellikle belirtelim.

Grey House? Mükemmel sarışınlar iş yeri gibi, herkes kusursuz, her şey mükemmel. Tam Grey'e göre ve öyle bir yerde çalışmak nasıl olurdu diye düşünüyor insan. Şu ünlü Charlie Tango ise havalı. Herkesin helikopter süren sevgilisi yok üstelik bu kadar yakışıklı, hep beraber kıskanıyoruz değil mi? Grey'in evi, helikopteri, arabaları, iş yeri... Başımız döndü mü? Kusursuzluk abidesi.

Onun dışında fragmanlar, soundtracklar falan da çok iyiydi. Ve o kapak yazısı; Kontrolü Kaybet! Yani beklentilerimi neredeyse karşılayan bir film oldu ama elbette daha iyisi de olabilirdi.

Şimdilik bu kadar ve yine kitabını okuyup filmini izlediğim filmleri paylaşmaya devam edeceğim. Aşağıya oyuncu kadrosunu da bırakıp gidiyorum.
Dakota Johnson ... Anastasia Steele
Jamie Dornan ... Christian Grey
Jennifer Ehle ... Carla
Eloise Mumford ... Kate
Victor Rasuk ... José
Luke Grimes ... Elliot Grey
Marcia Gay Harden ... Mrs. Grey
Rita Ora ... Mia Grey
Max Martini ... Taylor
Callum Keith Rennie ... Ray
Andrew Airlie ... Mr. Grey
Dylan Neal ... Bob

Director: Sam Taylor-Johnson
Yazar: E.L. James

0 YORUM