MÜKEMMEL BIR SON - FRENCH OJE


Kitap Adı: Mükemmel Bir Son
Yazar: French Oje
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Sayfa: 200

Siz hiç bitmek bilmeyen bir ilişki yaşadınız mı?

Ayrılık kararından sonra bile kesilmeyen çağrılar geldi mi telefonunuza? "Özledim" diye başlayan mesajlar? Sürekli onun tarafından oyalandığınızı hissettiğiniz ama bir türlü kopamadığınız birileri oldu mu hayatınızda? Oturup kendinizi sorguladığınız, hatalarınızı bir bir masaya yatırdığınız, geçmişle hesaplaşıp kendinizi değiştirmeyi istediğiniz o tuhaf ilişkilerden biri yaktı mı hiç kalbinizi?

Genç ve başarılı tasarımcı Müge, tam da böyle bir ilişkinin çıkmaz sokağında buluyor kendisini. Bir türlü kopamadığı Volkan'dan uzaklaşıp gerçek aşkı bulma yolculuğuna çıkmak için cesur bir adım atıyor. Tek bir dileği var Müge'nin evrene yolladığı:

"Sadece evlenme teklifi alsam, evlenmesem bile okey'im. Yani sadece bir an olsun böylesine, ömürlük istendiğimi duyayım, yeter…"

Ve ardından evren bu dileği yerine getirmek için derhal harekete geçiyor.

Müge ve silip atamadığı Volkan… Müge ve karşısına ansızın çıkan o kibar yakışıklı: Orbay… Müge ve en güvenilir arkadaşlardan gelen beklenmedik ihanetler… Müge ve kendini değiştirmek için harcadığı onca çaba… Müge ve hep hayalini kurduğu 'mükemmel bir son'…

Bugüne dek Dizüstü Edebiyat serisinden çıkan kitaplarıyla okurları peşinden sürükleyen French Oje, kadınların iç dünyasına dair biriktirdiklerini Mükemmel Bir Son'da samimi bir karakterin dünyasına dönüştürüyor. French Oje, akıcı dili, kendine has üslubu, duygu ve düşünceleri yansıtmadaki içtenlikli tavrıyla günümüzün başarılı roman yazarlarından biri olduğunun sinyallerini veriyor.
(Tanıtım Bülteninden)



KİTAP YORUMU
İlk olarak yazar adına bakalım. Dikkat etmeyince yabancı bir isim sanabiliriz ama biz kadınlar, French Oje adını nerede duysak, A-aaa çok güzel deriz. Yazarın nickini çok beğendiğimi buradan belirterek devam edelim.

Müge'nin iç sesleri çok güzel. En keyif aldığım yerler. Volkan ile olan tanışması, ilişkisi falan. Özellikle o ilk sayfalarda bulunan evlenme teklifi alsam okey'im diyen Müge bir ayrı güzel. Evrene yolladığımız mesajlara dikkat ediyormuşuz yoksa buradaki gibi evren tam takım senin dileğini gerçekleştirmeye kalkacak. Hele ki Yeliz gibi bir arkadaşınız varsa...
Genelde karamsar, hep olumsuz bakan, evren mesajlarında bile müdahale eden, ayık ol kızım tarzı bir arkadaş bence her zaman gerekli. :) Tabii siz de bir süre sonra çok etkilendiğinizi düşünüp, uzak kalma ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Müge ve terapistin konuşmaları artı eski arkadaşlarına benden neden ayrıldın soruşturmaları... Bir kadın olarak Müge'nin neden ben demesi ve sebeplerini araması çok eğlenceli geçiyor. Aslında kadın olarak baktığımızda ilk başta acıyıp, sonra sen haklısın Müge bu ne ilgisizlik diyerek ona hak vererek buluruz kendimizi. Bir de şu büyük değişim ve farklı davranma kurallarına bakarsak, yeri ve zamanı geldiğinde ve ihtiyacımız olduğunda değişimin ne kadar gerekli olduğunu görürüz. Belki siz de ömür boyu istenecek kadın durumunda bulursunuz kendinizi. Başarılı bir değişim bence. Kadın her zaman ilgi ister beyler. Müge gibi sert, plancı görünse de onun gibi kadınlar da ilgi ister. Kadın sonuçta lütfen .. :)

Ve Nil... Tam bir hayal kırıklığı. Tamam Müge de Orbay ile konuştu, söylemedi falan ama birlikte değillerdi üstelik bir ilişkide yoktu. Ayrıca kime niyet kime kısmet durumu bu. Sağ olsun Hakan araya girip sorun tamamen çözülse de, Nil bu! Hepimizi kanser ediyor. Kim derdi Volkan ve Nil'in beraber olup, evlenmeye bile kalkacaklarını? Tencere kapak demek istiyorum, yüksek müsaadenizle. Çünkü gerçek bu! Sanırım burada ben de Yelizci olup, ikisini sevmeyen arkadaş gibiyim. O ikisi birlikte kalsınlar diyerek gelelim Orbay'a.

Orbay... Sen ne tatlısın öyle. Tanışma, konuşma bahaneni yerim senin! Çanta siparişi harika, Nil'in önünde samimiyet on puan:) Ayrıca piknik planları yapan erkek? Tamam seni müzeye kaldırma kararı alıyoruz biz kadınlar. Sonuçta arada sırada denk gelen erkek tipi. Tatlı yakınlaşmalar, flörtler, eski nişanlı derken, tabii bizim Müge durur mu? Asla! İlla habersiz terk edildim psikolojisine girdi. Neyse ki ucuz yırttık diyelim.
Evren mesajı kabul ediyor veeee al sana bir evlenme teklifi. Mutlu mesut çiftimiz adına sevinip, Mükemmel Bir Son'a doğru giderken Yeliz diyelim biz. Ne kadar da haklı çıktı! Doğru mesajı vermek gerekiyormuş evrene. Çünkü Müge'cim teklifi almakla kaldı. Ne yazık ki Orbay bir kazaya kurban gitti. Şimdi hep beraber üzülelim ama şu var, buradaki takdir yazar için. Sonu beklerken mutlu mesut diyorduk ama çizgiden şaşmadığı için çok takdir ediyorum French'i. Daha az - mükemmel bir son çünkü bu. Okuyunca ah'lar vah'lar ne kadar havada uçsa ve ne kadar üzülseniz de kitabın kapağını kapatınca ben şunu hissettim: Ne kadar da güzeldi! Müge daha azına layık bir kadın değildi elbette ama yazar tam olarak baştan sona romanı o kadar kıvrak bir kalemle anlatıyor ki! Orbay'ın ölmesine üzülürken bir süre sonra kitaba ne kadar da layık bir son diyeceksiniz ve daha çok seveceksiniz. Yani üzülmeyin ve kitabı tamamen kapatmayı bekleyin. Asıl zevk orada olacak çünkü.

Ve sevgili French Oje'nin diğer kitaplarına da bakmanızı öneririm. Bu kadar kıvrak ve zevkli bir kalem kaçmaz! French Oje kalemine sağlık. Keyifli okumalar millet!

0 YORUM