FIRSATÇI - TARRYN FISHER



Kitap Adı: Fırsatçı
Orijinal Adı: The Opportunist
Yazar: Tarryn Fısher
Çevirmen:Meltem Türkmen
Sayfa Sayısı: 316
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık

Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.

Her fırsattan istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Caleb'ın hafızasını kaybettiğini öğrenen Olivia, onu geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir. Ancak gerçek kimliğini ve kötü geçmişlerini gizli tutmaya çalışan Olivia'nın en büyük engeli Caleb'ın kurnaz yeni kız arkadaşı, Leah Smith'tir.
Böylece bu iki hırslı kadın arasında kendilerini hatırlamayan bir adamı elde etmek için girdikleri vahşi bir mücadele başlar. Ama çok geçmeden Olivia, bir zamanlar kendisinin olanı almak için savaşırken yalanlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Peki, aşk her şeyi affeder mi?


KİTAP YORUMUM

Bir kitap alırken neye dikkat edersiniz? Ya da benim gibi hiç bilginiz olmadan gördüğünüz bir kelimeye de takılır mısınız? Fırsatçı'yı almama neden olan şey kapak yazısı oldu. Aşk. Yalan. Daha çok aşk. Daha çok yalan. İşte bu cümle dikkatimi çekti sonra tanıtımı oku derken falan dedim ben bunu alıcam. İşte sonuç Caleb benim olsaydı oldu, zaten son kitabı Hırsız'ın kapağını yazısını görmem de seriyi kesin okumama hepsini birden almama sebep oldu. Sen çok yaşa Caleb Drake nelere sebep oldun! İşte biz biraz kaslı biraz sert adamları seviyoruz sanırım kızlar.

Kitapta birkaç yıl sonra karşı karşıya gelen iki sevgili ile başlıyoruz. Kötü ayrılmışlar ama siz de bilirsiniz ki hala aşıklar. Üstelik Caleb yakın zaman da hafızasını kaybediyor. Yani karşısındaki kadının eski sevgilisi Olivia Kaspen olduğunu bilmiyor. Şimdi Fırsatçı'mız elbette Olivia! Kim kaçmış senden kaspen kap eski sevgilini Leah'dan diye okurken havaya giriyordum ben de. Leah da Caleb'in şimdi ki sevgilisi. Aşk üçgeni ve tabi ki Olivia tarafındayım. Sonuçta bir geçmişleri ve bitmeyen aşkları var. Tabi yalanlar ve kötü geçmiş sürekli Olivia'nın ayağına dolanıyor. Tehlikeli Kızıl Leah ise Olivia'yı biliyor. Bayağı bir sorun çıkarıyor, Caleb gerçeği öğreniyor. Yalanlarla ve geçmişle yüzleşmek zorunda kalıyor Olivia. ve asıl noktamız ise şu; aşk her şeyi affeder mi? Bence yeterince pişman olunduysa ve ayrı kalamıyorsa affeder sanırım. Bakalım Caleb onu affedecek mi?

Kitapta sevdiğim bir diğer ayrıntı flashback olması, geçmişe gidip ikisinin nasıl tanıştığı falan. Tam böyle havalı, iddialı, herkesi şok eden şu birliktelikler olur ya aynen öyle bir şey. Hele Caleb üniversite zamanında basket maçı sırasında sırf onunla inatlaşıyor. Kaspen diyor ki basketi kaçır, o zaman seninle çıkarım. Caleb onunla çıkmak için ısrar edince sonuç bu. Kaspen'in kaçırdığı nokta ise şu; onu hafife almak. Asla yapmayacağını düşündüğü şeyi söylediğini sanıyor ve yanılıyor. Caleb elbette basketi kaçırıyor ve maçı kaybediyorlar. İşte demek istediğim şu havalı çekişmeler, herkesin olması zor denecek çifti. Öyle bir geçmişleri de var. Eğlenceli bir çift ikisi ve onlardan yanayım. O halde siz de okuyun bence.
Aynı zamanda yorumu benim bloğumda da bulabilirsiniz.Keyifli okumalar.

0 YORUM