MASUMİYETİN TADI - STEPHANIE LAURENS


KÜNYE

Kitap: Masumiyetin Tadı
Orijinal Adı: The Taste of Innocence
Yazar: Stephanie Laurens
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Çevirmen: Sibel eraltn
Sayfa: 480


- TANITIM -

Yazdığı tarihi aşk romanlarıyla Amerika'nın pek çok yayın organının en çok satanlar listesinde yer alan, eserleri sayısız ödüle layık görülen Avustralyalı yazar Stephanie Laurens'ın bu kitabını soluk soluğa okuyacaksınız...

VIII. Meredith Kontu Charlie Morwellan, soyunu devam ettirebilmek için sonunda evlilik kararı alır ve Sarah Conningham'ı gelin olarak seçer. Sarah, "Neden ben? Neden şimdi? Neden bunca yıl sonra bana bir gülümsemeden çok daha fazlasını vermeye karar verdin?" diyerek içten içe Charlie'yi sorgular ve evlenme teklifini kabul etmek için ona bir şart koşar. Cazibesini kullanıp tutku dolu bir ağ örer ve Charlie'yi içine hapseder. İlişkileri tensel bir oyuna dönüşür; ikisinin de duygularını yücelten, ikisini de nefes nefese bırakan, ama yine de kontrol altında tutan bir oyuna...

Planlarını uygularken Charlie masumiyetin tarifi zor, baştan çıkarıcı tadıyla ruhunu besler, duygularını körükler. Zamanla Sarah'ın gözlerinin şehvetle açılmasını sağlar, bakışlarına tutku ve zaferi yerleştirir. Sarah'ın masumiyetine bağımlı bir hale gelir. Charlie, Sarah'nın gözlerinde parıldayan mutluluğu korumak ve yaşatmak için her şeyi göze amaya karar verecek mi? Sarah'ın cazibesinin tadına varıp daha fazlasını keşfetmek isteyecek mi?

Stephanie Laurens'ın Cynster dizisinden çıkan Masumiyetin Tadı adlı romanı New York Times'ın en çok satan kitaplar listesinde uzun bir süre kalarak başarısını kanıtlamıştır.

ALINTILAR

- Evlenmek zorundaydı, evlenecekti de. Ama şartları vardı.

- "Seninle iki hafta boyunca flört edeceğim, ama sen de bana şu konuda güvence vermelisin. Teklifimi kabul edip yanıtını verdiğinde bir haftadan az bir zaman içinde özel bir izinle evleneceğiz."

- Barnaby, Charlie'nin gözlerinin içine baktı; sonra yüzünü buruşturdu. "Benim zamanımın gittikçe artan bir kısmını işime ayırdığımı görüp yaptığım işi anlayan bir kadın görebiliyor musunuz? Açık konuşun; hangi kadın, sosyal çevre dururken ceza soruşturmalarına kendini adamış bir adam ister ki?"

- Babasını iflasın eşiğine getiren o gücün... Tasarladığı, korunmaya çabaladığı kurtuluşa karşın evliliği en kötü kabusuna dönüşmüştü bir anda. Hayatta kalmayı nasıl başarabilecekti? Ne yapacaktı?

- Çapkın bir erkekle evlenen bir çok kadın gibi hissettiklerini itiraf edemiyor ve bu his giderek derinleşiyordu. Sarah, kendisini aldatılmış hissediyordu. Kasıtlı, önceden düşünülmüş bir şekilde ve acımasızca aldatılmış.

- "Neden seninle evlenmeyi kabul ettiğimi sana hatırlatırım. Bu evliliğin bir tutku evliliği olmasında ısrar etmiştim ve sen de bunu kabul etmiştin. Yanılmıyorsam, sen de bu isteğimin evlenmemize hiçbir şekilde engel olmayacağını söylemiştin. Ne kadar aptalmışım! Sana inandım. Gerçekten de evliliğimizin boş bir kabuktan öte olduğuna inandım."

- Masumiyet sözcüğünde saklı bütün anlamlar, Sarah'ı tarif ediyordu sanki.


- KİTAP YORUMUM -

Tabi ki bu bir tarihi kurgu, yine. Hem de hangi kitabı olursa olsun, gözü kapalı alacağım yazarlardan biri; Stephanie Laurens!
Cynster serisinin kitaplarından biri olan Masumiyetin Tadı size illa ki bir şeyler çağrıştırıyordur.

Laurens romanlarında en çok hoşuma giden mutlaka bir polisiye içerik olması. Mutlaka bir suç ve o suçu çözmeye çalışan soylular ve dedektifler oluyor o yüzden sıkıcı olmuyor asla, polisiye aşk sevenlerin de okumasını tavsiye ederim.

Çevirisi hakkında hiçbir romana yorum yapmadım çünkü orijinal basımlarını okumadım o yüzden bu konuya hiç girmeden kısaca değinip geçiyorum.

Romanda evlenmeye karar veren sekizinci Meredith Kontu Charlie Morwellan, çocukluktan beri tanıdığı Sarah Conningham'ı gelini olarak seçer. Ama Sarah sürekli neden ben diye sorarak içinden kendi kendine onu sorgular çünkü daha öncesinde Charlie ona hiçbir izlenim vermemiştir. Ayrıca Sarah sadece aşk evliliği olursa evlenmeyi düşünmüştür. Ona göre aşk yoksa evlilikte yoktur ve bunu anlamak için de Charlie'e bir teklif sunar. Ve ikisi bir konuda anlaşırlar: Evlilik teklifinin cevabını iki haftalık bir flört sürecinin sonunda verecektir ve çok kısa bir sürede evleneceklerdir.

İki hafta sonrasında ikisi de birbirlerine aşık olduklarını kabul ederler ama sadece Sarah onu sevdiğini söyler. Charlie'nin evlilikleri ve aşk hakkında tamamen farklı bir düşüncesi ve planı vardır; Yatak odası dışında son derece mesafeli ve soğuk olma kararı almıştır. Çünkü aşk babasını etkisi altına almıştır ve bu sebeptan dolayı iflasın eşiğine gelmiştir. Bu sebepten dolayı da evlilikleri hakkında kendine plan yapmıştır. Sarah'ın vereceği tepkiyi ve yakın dostu Barnaby'nin takip ettiği suçlunun Sarah'a musallat olacağını asla hesaba katmamıştır.

Sarah'ın yönettiği yetimhane arazisini satın almak isteyen biri vardır ve bu Londra'da uzun zamandır aranan bir suçlunun tezgahıdır. Bu olayların karısını da tehdit etmesi sonucu Charlie evlilikleri hakkında aldığı karardan vazgeçer ve aşka yer vermeye karar verir. ama bu yeterli değildir çünkü bir suçlunun başlarına açacağı çok acı olaylar vardır.

Polisiye yerleştirilmiş bir tarihi kurgu gibisi yoktur ve Laurens bu işte çok başarılı. Keyifli okumalar dilerim. Gelecek kitapta görüşmek üzere!

0 YORUM