ASİ - MONICA MCCARTY



KÜNYE
Kitap: Asi
Yazar: Monica McCarty
Orijinal Adı: Higlander Untamed
Yayınevi: Koridor
Çeviri: Aslıhan H. Bağdatlı
Tür: Tarihi Kurgu
Sayfa: 351

“Dolu dolu, romantik ve mest edici!”
Teresa Medeiros

Onu kendine aşık etmek için yalnızca bir yılı vardır...

Isabel MacDonald, amansız kavgaya bir son vermek için klanının en azılı düşmanı Rory MacLeod ile nişanlanmayı kabul eder. Ancak nişan onun kaleye – ve biraz tahrikle kalbine – girişini kolaylaştırmak için bir paravandır. Ne var ki haince planları hayranlık duyduğu her şeye sahip güçlü ve korkusuz bir Highland reisi olan Rory tarafından sınanır. Şimdi Isabel hep hayal ettiği mutluluğu, tam da ihanet etmesi gereken adamda bulmuş ve ihtirasın, intikamdan çok daha tehlikeli olabileceğini görmüştür.

Dostların yakınında olsun ama düşmanların daha da yakında...

Rory’nin MacLeod klanının reisi olarak görevi açık ve nettir: Kralın emrine itaat edip MacDonald’ların kızı ile evlenmek – şartları ise kendisi belirleyecektir. Rory nişanın yalnızca bir yıl sürmesine karar verip kızı ailesine teslim ettikten sonra başka biriyle evlilik yapmayı planlar. Fakat bu baştan çıkarıcı güzellikteki kadının, onun çelik gibi dirayetine meydan okuyacağını ve sert görünüşünün altında içten içe kaynayan dizginlenmemiş ihtirası ortaya çıkaracağını tahmin edemez.


#ALINTI

#
İhtiras intikamdan daha tehlikelidir...

#
"Bir şans öpücüğü?"
"Şansa ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum, Rory MacLeod."

#
Dayısının dediği gibi, bir erkeğin kalbine giden yol güzellikten geçseydi, Isabel, Rory MacLeod'u baştan çıkarmak için tüm imkanlarını kullanırdı.
İki Yüzlülük onu öldürse bile.

#
Rüya bitmişti.
Kalbi ikiye bölünmüştü, bir parçası sonsuza kadar gitmiş, çok sevdiği eski kalede çürümeye terk edilmişti.


KİTAP YORUMU

Yine ben ve yine bir tarihi kurgu. Ben tarihi kurgu okurken hiç kitap okumayanlar ve sadece klasikleri okuyanların çok tuhaf bir tepkisi oluyor. Neymiş efendim o kitapta cinsel içerik varmış. Yani bu kadar mı? Kitabı okudun bitti, bütün o aşk, ihanet, zorluklar, aile yapısı ve gelenekler bitti ve kitabın özeti bu: cinsel içerik var. Yani anlamıyorum filmleri, dizileri izlerken hiç sıkıntı yok ama kitapta geçerken aforoz edin. Kitap okumasını bilmiyor musunuz diyerek bu gruba hakaret etmek istemem ama gerçek bu. Yapmayın arkadaşlar gerçekten kitabı bir bütün olarak ele alın bir yerde takılıp kalmayın. Bu konuda çok diyeceklerim var hatta çok şikayetim de var ama sadece değinip geçiyorum, başka bir zaman başka bir yerde bunu da kaleme alacağım. Veee bu mükemmel kitaba gelirsek...

Monica McCarty kalemini çok beğendiğim bir tarihi kurgu yazarı. Akıl almaz derecede tarihi olayların üzerinden gidiyor ve bu konuda çok başarılı. O tarihde kurguyu öyle bir yerleştiriyor ki tarihteki açıkları kapatma yeteneği muhteşem. Zaten her kitabının arkasında ayrıntılı açıklama da yapıyor. En sevdiğim yönü tarihi yansıtması, isyanına, savaşına aşk hikayelerini ustalıkla yerleştirmesi. Bu romanda da Tek Gözlü Kadının Savaşı olarak geçiyor. Okursanız daha eğlenceli ve bilgili olur. Yani çarpıltılmamış bir tarihi kurgu isterseniz McCarty bu konuda uzman.

Romanda MacLeod Klanı ve MacDonald Klanı düşmanlar. Rory'nin kız kardeşi Margeret ve Sleat arasındaki nişanın çok iğrenç bir şekilde bozulması, Margeret'in tek gözünü kaybetmesi ile büyük bir düşmanlık başlıyor. Sebep bu. Isabel, Sleat'ın yeğeni oluyor. Ve kralın emri ile aradaki savaşı sonlandırmak için Rory MacLeod ile evlenmesi gerekiyor. Ama bu sadece bir palavradır çünkü Sleat yeğenini öyle bir kandırır ki Isabel Rory'e ihanet edip dayısının istediği Peri Bayrağını almak için iş birliği yapar. Ve tabi ki en sevdiğimiz nokta şu, aşk kaçınılmazdır. Çünkü Isabel gerçek mutluluğu ve aşkı özellikle bir ailede yer edinmenin ne demek olduğunu MacLeod'lar ile öğrenir ve bu ona acı vermeye başlar. Ne yazık ki acı son kaçınılmazdır. Tam her şeyden vazgeçse de çok kötü bir şekilde yakalanır, her şeyin değiştiğini ispat edemez. Nişan da bozulur.

McCarty bir yıllık bir nişan geleneğinden bahsediyor ama tarihte araştırmalarına göre nişanlılığın bir yıllık bir deneme evliliği olduğunun daha gerçekçi olduğunu öne sürüyor ve kendisi de bu bilgiyi kullanıyor. Nişan aslında bir yıllık bir deneme evliliği. Yani görüyorsunuz sonuna kadar zevkli ve sağlam bilgiler ve sağlam araştırmalarla romanı iyice doyuruyor. Her kitabını okumanızı tavsiye ederim. Ve sizlere MacLeod'ların klan sloganı ile veda ediyorum: "Sımsıkı Tutun!"

0 YORUM