Risotto Funghi (Mantarlı Risotto) Tarifi


Mantarlı Risotto
4 kişilik

Mantarlı risotto malzemeleri

  •  Yarım paket risotto pirinci 
  •  Yarım paket kültür mantarı veya diğer mantarlar  (şampiyon,kestane, porçini) 
  •  Yarım kuru soğan 
  •  2 diş sarımsak 
  •  2~3 dal taze maydanoz 
  •  1 kadeh beyaz sek şarap 
  •  1 paket rendelenmiş parmesan peyniri 
  •  30 gr tereyağı 
Tavuk suyu için

  • 1 tavuk budu 
  • 4 su bardağı su 
  • 1 havuç 
  • 1 yeşil kereviz veya maydonoz sapı
  • 1 soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2~3 defne yaprağı 
  • Tuz 


Hazırlanışı


Mantarlı risotto:
Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın. 


Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın. Ben mantarları önceden yine sarımsak ve zeytinyağında suyunu çekecek kadar pişirip ilave ediyorum daha lezzet katmak için :) Beyaz şarabı ilave edin. Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle ilave edip pirinçler iyice pişene kadar sürekli karıştırın. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın tereyağını ve permasan peynirini ilave edin.Maydonozları ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine biraz daha rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın. Tam bir İtalyan lezzeti risotto funginiz artık hazır, afiyet olsun.


 
risotto mantarlı

recipe







0 YORUM