RÜYALAR GERÇEK OLSA || JULIA QUINN



RÜYALAR GERÇEK OLSA // JULİA QUİNN


- KÜNYE -

Kitap: Rüyalar Gerçek Olsa
Orijinal Adı: Romancing Mister Bridgerton
Yazar: Julia Quınn
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çeviri: Elif Dinçer
Sayfa: 406



- ARKA KAPAK YAZISI -

Herkes Colin Bridgerton’un Londra’daki en çekici erkek olduğunu biliyordu…

Penelope Featherington en yakın arkadaşının ağabeyine âşık olmuştur. Ömrünün yarısını onu uzaktan izleyerek geçiren Penelope, onun hakkındaki her şeyi bildiğini düşünmektedir, ta ki en gizli sırrını öğrenip aslında genç adamı hiç tanımadığının farkına varana dek.

Colin Bridgerton tutkuları ve unvanları yüzünden içten içe ağabeylerini kıskanan, Leydi Whistledown’ın Cemiyet Gazetesi’nde ne kadar yakışıklı olduğuna dair yaptığı yorumlar dışında dünya üzerinde kalıcı hiçbir şey bırakamadığından şikâyet eden gözde bir bekârdır. Hayatın sıradanlığından yorgun düşmemek ve annesinin evlilik konusundaki ısrarlarından kurtulmak adına sık sık ülke dışına seyahatler yapmaktadır. Fakat bu kez Londra’ya geri döndüğünde hayatında bir şeylerin değişmiş olduğunu keşfeder - özellikle de Penelope Featherington’un! Penelope’nin de kendine sakladığı bir sırrı vardır. Colin bu sırrı öğrendiğinde bunu bir tehdit olarak mı görecektir, yoksa bu sır ne olursa olsun mutlu sonu etkilemeyecek midir?

“Günümüzün Jane Austen’ı.” Jill Barnett

“Tam anlamıyla kusursuz bir hikâyeci.” Publishers Weekly



- ALINTILAR -




- KİTAP YORUMU -

Julia Quınn'ın meşhur Bridgertonları denince akla koca bir aile gelir. Unvanları olsun ya da olmasın her çocuk kıymetli ve asildir, Londra sosyetesinin ise büyük bir görüşü vardır: Bir Bridgerton ile her kim evlenirse çok şanslıdır. Dul Vikontes'in çocukları tam anlamıyla alfabetik sıraya göre isimlendirilmiştir ve bu kitapta üçüncü çocuğu Colin Bridgerton anlatılmaktadır.

Colin'in hiçbir unvanı olmasa da yakışıklılığı ve çekiciliği ile ön plandadır. Annesinin onu evlendirme çabalarına başarılı bir şekilde direnirken, seyahat düşkünlüğü ile kaçmaktadır.Ama bu sefer geri döndüğünde değişen birkaç şeyin arasında kardeşinin en yakın arkadaşı Penelope en çok dikkatini çeken unsurdur. Penelope'nin sürekli ailesi ile iç içe olması ve yakın olmaları her zaman görüşmelerine olanak sağlar ve Colin aslında onun ne kadar zeki, açık sözlü,esprili ve güzel olduğunu fark eder. Her ne kadar Leydi Whistledown’ın Cemiyet Gazetesi ona evde kalmış kız ve içi geçmiş turunçgil dese de Colin buna katılmamaktadır. Ama Colin'in bilmediği çok şey vardır.

Penelope ise en yakın arkadaşı Eloise Bridgerton'un ağabeyi Colin'e on altıncı doğum gününde aşık olmuştur. Aradan on bir yıl geçmesine rağmen hala aşıktır ve Colin'in onunla evlenmeyeceğini ağabeylerine söylerken duyduğunda bile yine aşıktı. Üstelik Colin bu sefer Londra'ya döndüğünde onunla daha çok ilgilenir ve Penelope onun hiç bilmediği bir sırrını öğrenir. Üstelik aynı şekilde onunda bir sırrı vardır ve Colin bunu öğrendiğinde verdiği tepki onu korkutur. Hayalini kurduğu Colin bu değildir. Üstelik bunu öğrendikten sonra onunla evlenmek istediğini söyleyen Colin her ne olursa olsun onu koruyacağına kendine söz verir. Senden bir adet istiyorum Colin! Hatta bütün Bridgerton'lar mı desek? Biri beni oraya göndersin! :)

Bridgerton ailesi bir mükemmel yani her bir karakter eğlenceli ve hepsinin muazzam aşkları var. Romanda Penelope'nin en küçük kardeşi de bir Bridgerton'un yakın arkadaşı ve ablası ile Colin evlenmeye karar verdiğinde en çok sevinen o oluyor tabi can sıkıcı anneleri de. Üstelik Colin, annesinin Penelope'ye davranışından rahatsız olup bunu belirttiğinde çok mutlu oldum. En büyük bomba ise Leydi Whistledown’ın kim olduğu! Evet, on bir yılın ardından kadının kim olduğu ortaya çıkıyor ve tam da tahmin ettiğim kişi. Bir de romanda patavatsız derecesinde açık sözlü yaşlı Leydi Danbury sürekli Penelope ile beraber ve çok eğlenceli biri.
Ayrıca bir blogger topluluğu olan Leydiler Okuyor Cemiyeti'nin bu ay ki etkinlik konusu, Leydiler Bridgerton Okuyor! Bu şanslı Bridgerton elbette Colin. Bu etkinlik altında yorumu paylaşıyorum. Eğer takip ederseniz sizler de etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

0 YORUM