CİCEK KIZLAR - NEHIR ERDEM


Kitap: Çiçek Kızlar
Yazar: Nehir Erdem
Sayfa Sayısı: 656
Yayınevi: Müptela Yayınları

"Kendimi kapattığım yerlerin kilidi sensin... Ailemsin... Dostumsun... Rakibimsin... Sevdiğimsin... Kalbime sahip çıktığın için teşekkür ederim aşk."

Hayatın toz pembe olmadığını öğrenen ve var olabilme savaşını birlikte göğüsleyen iki küçük kadın...
Biri diğerine göz oldu, diğeri ona söz...
Büyümeyi el ele öğrenen Nergiz ve Yasemin, hayatın zorlukları içinde beraber yürüdüler.

Öte yanda iki kadının yarısı olabilmek için savaşan iki erkek...
Mesleğinde zirveyi yaşayan Soner ve zirveden uçurumun dibine yuvarlanmış yüreği yaralı Erkan... Aşkın en tutkulu halini, en masum, en asil ve en deli yaşarken mutlu sona ulaşmayı başarabilecekler mi?

İki ayrı nefesten masumiyetin ve tutkunun hikâyesi...


KİTAP YORUMU

Yazarın ilk kitabı olan Çiçek Kızlar, iki kadının hayatla ve aşkla mücadelesini anlatıyor. Ve bu kadınlara nefes olmaya çalışan iki adamın hikayesi.

Nergiz ve Yasemin birbirlerinin zıttı iki kadın. Yasemin ne kadar naif ise Nergiz o kadar dişli. Biri birinin dili diğeri ise gözü olarak hayatlarını sürdüren iki kadın. Nergiz2in küçük yaşta yaşadığı bir olay onu hayata karşı acımasız yapsa da Yasemin hep onu dengeleyen tarafı olmuştu. Aşkın ihanet ettiği Nergiz aşka kapılarını kapatırken ve hiç ağlayamazken, hayatına onun kadar yaralı olan Erkan girer.
Tabi ikilinin çekişmeleri Nergiz'in bir spor dergisinde editör olmasıyla başlar. Elbette böyle bir ortamda testesteron savaşı hakimken kadının hakimiyeti yadırganır. Eee Nergiz bu, herkesi dize getirirken çok eğlenceli dakikalar yaşayacağımız bir gerçek. İkisi birbirlerinin yaralarını sarıp sarmalarken ilaç gibi gelme deyimi tam buraya ait gibi.


Yasemin ise erken yaşta ki evliliği ile yaşadıkları sonucu artık erkeklerin aşk kavramından şüphelenirken, karşısına belki de gerçekten aşık olduğunu ona anımsatan Soner ile karşılaşana kadar bilinmezdedir. Kadın naif olunca hassas olması da doğal. Ve işin en kötü yanı Meme kanseri ile sınanacak olan Yasemin'in belki de büyük imtihanı olmasıdır. Ve aşk doktor civanımızla gelirken Yasemin en yakın arkadaşıyla dostuyla ve bebekleriyle sınanacaktır.

E anlatmak yetmez okumak lazım derken, Nehir Serisinin altıncı kitabı niteliğinde olan Çiçek Kızları tavsiye ediyorum. Öpüldünüz :*

0 YORUM