SEBZELİ LAZANYA





SEBZELİ FIRIN LAZANYA

(6 KİŞİLİK)

Lazanya sevmeyen yoktur di mi?
Ama hiç hamur işi yemeyeyim şöyle hafif birşey olsa diyenler için bugün güzel bir lazanya tarif ile karşınızdayım.
Evet lazanya yapacağız ama bu yapacağımız lazanyanın içerisinde hamur yok sebzeler ile tam da yazlık hafif bir lazanya tarifi olacak. Ben kabak, mantar, ıspanak, patlıcan ve fesleğeni tercih ettim siz istediğiniz sebye ile deneyebilirsiniz:)




iç sos için
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr yağsız kıyma
2 adet domates 
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber


Öncelikle bir orta boy tenceye ince kıymış olduğumuz soğanı, sarımsak, defne yapraklarını atıp üzerine zeytinyağını ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıp kıymayı ilave edelim. Kıyma pişmeye başlayıp suyunu bırakıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. sonrasında yine ince ince doğramış olduğumuz domateslerimizi ve kekiğimizi de ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirelim. 



Lazanya için
1 adet orta boy patlıcan 
2 adet orta boy kabak
1 demet taze fesleğen
10 adet şampiyon mantarı
1 küçük bağ Ispanak 
YAPILIŞI
Orta boy fırın tepsisini önce zeytinyağı ile yağlıyoruz ardından şerit olarak doğramış olduğumuz patlıcanı tepsiye dizip önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı sosumuzu patlıcanlar görünmeyecek şekide üzerine örtüyoruz. İşlemi mantar, ıspanak, fesleğen içinde aynı şekilde tekrar ediyoruz en üstte kabak gelecek şekilde bitirip tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ilave edip önceden ayarlanmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip  servis ediyoruz. 
Not: Arzu edenler servisi permasanla yapabilir o zaman harika oluyor.
afiyet olsun :))




0 YORUM